Kimchi-inspirert fermentert kinakål
En forenklet versjon av den koreanske klassikeren kimchi, der kinakål fermenteres til en smakfull, sunn og holdbar delikatesse.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 1 kinakål (ca. 600 g), delt i fire på langs
  • 60 g grovt salt
  • 4 ss chilipulver (gochugaru) eller 2 ss chilipulver
  • 4 ss fiskesaus (eller soyasaus for vegetarisk variant)
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss revet ingefær
  • 2 ss rismel eller vanlig hvetemel
  • 200 ml vann
  • 4 vårløk, i 3-4 cm lange biter
  • 1 gulrot, i tynne strimler

🌱 CO2e per porsjon: ~0,6 kg [?]
Slik gjør du

1. Del kinakålen i fire og skjær hver del i 5 cm store biter.

2. Legg kinakålen i en stor bolle og dryss salt mellom lagene.

3. La kinakålen stå i ca. 2 timer, snu den av og til.

4. Skyll kinakålen godt under kaldt vann og klem ut overflødig vann.

5. Bland rismel og vann i en liten kjele og kok opp til en tynn grøt. Avkjøl.

6. Bland den avkjølte melgrøten med chilipulver, fiskesaus, hvitløk og ingefær.

7. Tilsett vårløk og gulrot, og bland godt med krydderblandingen.

8. Gni krydderblandingen inn i kinakålen, press den ned i et rent syltetøyglass med lokk.

9. La kimchien fermentere ved romtemperatur i 1-5 dager, avhengig av ønsket syrlighet.

Mattorget tipser
  • Bruk som tilbehør til ris, i supper, eller i stekte nudler. Fermenteringstiden kan justeres etter smak – kortere for mildere smak, lengre for syrligere.
  • Bruk rene, gjenbrukbare glassbeholdere til fermentering.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.