1. Del kinakålen i fire og skjær hver del i 5 cm store biter.
2. Legg kinakålen i en stor bolle og dryss salt mellom lagene.
3. La kinakålen stå i ca. 2 timer, snu den av og til.
4. Skyll kinakålen godt under kaldt vann og klem ut overflødig vann.
5. Bland rismel og vann i en liten kjele og kok opp til en tynn grøt. Avkjøl.
6. Bland den avkjølte melgrøten med chilipulver, fiskesaus, hvitløk og ingefær.
7. Tilsett vårløk og gulrot, og bland godt med krydderblandingen.
8. Gni krydderblandingen inn i kinakålen, press den ned i et rent syltetøyglass med lokk.
9. La kimchien fermentere ved romtemperatur i 1-5 dager, avhengig av ønsket syrlighet.
Mattorget tipser
Bruk som tilbehør til ris, i supper, eller i stekte nudler. Fermenteringstiden kan justeres etter smak – kortere for mildere smak, lengre for syrligere.
Bruk rene, gjenbrukbare glassbeholdere til fermentering.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.