Kremet nepesuppe med urter
En varmende og smaksrik suppe der den milde og søte smaken av neper får skinne, perfekt for kjølige dager.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 600 g neper, skrelt og i terninger
  • 2 poteter, skrelt og i terninger
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 1 dl fløte eller havrefløte
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • Friske urter (timian, gressløk) til servering

🌱 CO2e per porsjon: ~0,2 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm olje i en stor gryte, tilsett løk og hvitløk og surr til løken er myk.

2. Tilsett neper og poteter, rør om og stek i 2 minutter.

3. Hell i buljong, kok opp og la småkoke i 15-20 minutter til grønnsakene er møre.

4. Bruk stavmikser til å purere suppen, rør inn fløte og smak til med salt og pepper.

5. Server med hakket friske urter på toppen.

Mattorget tipser
  • Kombinér gjerne med ristet surdeigsbrød og litt rømme på toppen for en fyldigere måltid.
  • Bruk hele nepen - nepebladene kan vaskes, hakkes og brukes som garnityr.
  • Oppbevar suppen i tett beholder i kjøleskapet i opptil 3 dager.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.