Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Kremet nepesuppe med urter
En varmende og smaksrik suppe der den milde og søte smaken av neper får skinne, perfekt for kjølige dager.
Ingredienser (4 porsjoner)
600 g neper, skrelt og i terninger
2 poteter, skrelt og i terninger
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 liter grønnsaksbuljong
1 dl fløte eller havrefløte
2 ss olivenolje
Salt og pepper
Friske urter (timian, gressløk) til servering
🌱 CO2e per porsjon: ~0,2 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Varm olje i en stor gryte, tilsett løk og hvitløk og surr til løken er myk.
2. Tilsett neper og poteter, rør om og stek i 2 minutter.
3. Hell i buljong, kok opp og la småkoke i 15-20 minutter til grønnsakene er møre.
4. Bruk stavmikser til å purere suppen, rør inn fløte og smak til med salt og pepper.
5. Server med hakket friske urter på toppen.
Mattorget tipser
Kombinér gjerne med ristet surdeigsbrød og litt rømme på toppen for en fyldigere måltid.
Bruk hele nepen - nepebladene kan vaskes, hakkes og brukes som garnityr.
Oppbevar suppen i tett beholder i kjøleskapet i opptil 3 dager.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter