Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Kremet pepperrotsaus
En klassisk og smakfull saus med et hint av krydret varme fra fersk pepperrot, perfekt til fisk eller kjøtt.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 2 ss smør
• 2 ss hvetemel
• 4 dl melk
• 2 ss revet pepperrot
• Salt og pepper etter smak
• 1 ts sitronsaft
🌱 CO2e per porsjon: ~0,2 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med melk litt etter litt mens du rører til en jevn saus.
2. Kok opp og la småkoke i 5 minutter.
3. Rør inn pepperrot og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Mattorget tipser
Tilsett litt dill eller persille for ekstra friskhet.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter