Kremet pepperrotsaus
En klassisk og smakfull saus med et hint av krydret varme fra fersk pepperrot, perfekt til fisk eller kjøtt.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 2 ss smør
• 2 ss hvetemel
• 4 dl melk
• 2 ss revet pepperrot
• Salt og pepper etter smak
• 1 ts sitronsaft

🌱 CO2e per porsjon: ~0,2 kg [?]
Slik gjør du

1. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med melk litt etter litt mens du rører til en jevn saus.

2. Kok opp og la småkoke i 5 minutter.

3. Rør inn pepperrot og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Mattorget tipser

Tilsett litt dill eller persille for ekstra friskhet.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.