Kremet persillerotsuppe
En silkemyk og kremet suppe laget med persillerot, perfekt for kalde dager.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 500 g persillerot, skrelt og i biter
• 1 løk, hakket
• 2 fedd hvitløk, hakket
• 1 ss olivenolje
• 7 dl grønnsakskraft
• 2 dl kremfløte
• Salt og pepper etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm olivenolje i en kjele og fres løk og hvitløk til mykt.

2. Tilsett persillerot og grønnsakskraft, og la det småkoke i 20 minutter.

3. Kjør suppen glatt med en stavmikser, rør inn fløten og smak til med salt og pepper.

4. Server med sprøstekte brødkrutonger eller ferskt brød.

Mattorget tipser

Drypp litt trøffelolje over suppen for ekstra smak.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.