Kremet soppsaus
En næringsrik og mettende omelett der kantarellens gylne farge matcher eggets. Perfekt til lunsj eller lettere middag.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 300 g kantarell, grovhakket
  • 2 ss smør
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 2 dl fløte
  • 1 ss hvetemel
  • Salt og pepper
  • Eventuelt: frisk timian eller persille

🌱 CO2e per porsjon: ~0,3 kg [?]
Slik gjør du

1. Stek kantareller i smør på høy varme til væsken er fordampet, ca 5 min.

2. Tilsett løk og hvitløk, stek i 2 min.

3. Dryss over mel og rør rundt.

4. Hell i fløten gradvis og la koke opp.

5. Krydre med salt, pepper og urter.

Mattorget tipser
  • Sausen kan fryses i porsjoner. Tilsett litt mer fløte ved oppvarming.
  • Bruk kortreist fløte og lokalt smør.
  • Frys overskuddskantarell for senere bruk.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.