Kremet suppe med røde linser
En mettende og varmende suppe hvor Hokkaidogresskar gir naturlig søtme og kremtekstur sammen med proteinrike røde linser.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 800 g Hokkaidogresskar, i terninger
  • 150 g røde linser
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 200 ml kokosmjølk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts karri
  • Salt og pepper
  • Friske urter til pynt

🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Stek løk og hvitløk i olje i en stor kjele i 3-4 min.

2. Tilsett gresskarterninger og karri, stek i 2-3 min til.

3. Hell på buljong og røde linser, kok opp og la småkoke i 20 min.

4. Mikse til ønsket konsistens og rør inn kokosmjølk.

5. Smak til med salt og pepper.

Mattorget tipser
  • Server med ristet brød eller naan. Dryss gjerne over ristede gresskarfrø.
  • Kjøp Hokkaidogresskar i sesongen
  • Spar gresskarfrøene - rist dem i ovnen som snacks.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.