Kremete sopprisotto
En luksuriøs risotto der kantarellens smak løfter retten til nye høyder. Krever litt tålmodighet, men resultatet er verdt det.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 300 g risottoris (Arborio)
  • 250 g kantarell, grovhakket
  • 1 løk, finhakket
  • 8-10 dl varm grønnsaksbuljong
  • 1 dl hvitvin
  • 3 ss smør
  • 50 g parmesan, revet
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper

🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Stek kantarell i olivenolje til gyllen, ta til side.

2. Stek løk i 1 ss smør til myk.

3. Tilsett ris og stek 1-2 min til glassaktig.

4. Hell i hvitvin og rør til absorbert.

5. Tilsett buljong gradvis under konstant røring, ca 18-20 min.

6. Rør inn kantarell, resterende smør og parmesan.

7. Smak til med salt og pepper.

Mattorget tipser
  • Risen skal være al dente og risottoen kremete, men ikke tyktflytende.
  • Lag egen grønnsaksbuljong av grønnsaksrester.
  • Bruk lokalt produsert ost om mulig.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.