Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Kremete sopprisotto
En luksuriøs risotto der kantarellens smak løfter retten til nye høyder. Krever litt tålmodighet, men resultatet er verdt det.
Ingredienser (4 porsjoner)
300 g risottoris (Arborio)
250 g kantarell, grovhakket
1 løk, finhakket
8-10 dl varm grønnsaksbuljong
1 dl hvitvin
3 ss smør
50 g parmesan, revet
2 ss olivenolje
Salt og pepper
🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Stek kantarell i olivenolje til gyllen, ta til side.
2. Stek løk i 1 ss smør til myk.
3. Tilsett ris og stek 1-2 min til glassaktig.
4. Hell i hvitvin og rør til absorbert.
5. Tilsett buljong gradvis under konstant røring, ca 18-20 min.
6. Rør inn kantarell, resterende smør og parmesan.
7. Smak til med salt og pepper.
Mattorget tipser
Risen skal være al dente og risottoen kremete, men ikke tyktflytende.
Lag egen grønnsaksbuljong av grønnsaksrester.
Bruk lokalt produsert ost om mulig.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter