Kylling- og baconsalat
En mettende og proteinrik salat som fungerer utmerket som hovedrett.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 2 hjertesalat, grovhakket
  • 400 g kyllingfilet
  • 150 g bacon, i strimler
  • 200 g kirsebærtomater, halvert
  • 1 avokado, i skiver
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • Salt og pepper

🌱 CO2e per porsjon: ~1,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Stek kyllingfilet i en panne til gjennomstekt, la avkjøle og skjær i strimler.

2. Stek bacon sprøtt i samme panne.

3. Bland hjertesalat, tomater og avokado i en stor bolle.

4. Topp med kylling og bacon.

5. Bland olivenolje og balsamico, drypp over salaten.

Mattorget tipser
  • Server med ristet brød eller pitabrød på siden.
  • Velg norsk kylling eller økologisk bacon.
  • Bruk sesongavokado eller erstatt med lokale nøtter.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.