Kyllingsuppe med kokosmelk og lime
En fyldig og aromatisk kyllingsuppe med thailandske smaker. Enkelt å lage og full av smak!
Ingredienser (4 porsjoner)
• 400 g kyllingfilet, i biter
• 1 boks kokosmelk (400 ml)
• 1 liter kyllingbuljong
• 2 gulrøtter, i tynne skiver
• 1 rød chili, finhakket (valgfritt)
• 1 ss ingefær, revet
• 2 ss limejuice
• 2 ss soyasaus
• 1 ss rapsolje

🌱 CO2e per porsjon: ~1,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm rapsoljen i en stor gryte og stek kyllingbitene til de er lett gyldne. Sett dem til side.

2. Tilsett gulrøtter, chili og ingefær i gryten, og stek i 2-3 minutter.

3. Hell i kyllingbuljong og kokosmelk, og kok opp. Tilsett soyasaus og limejuice.

4. Ha kyllingen tilbake i gryten, og la det småkoke i 10 minutter. Server med friske urter som koriander.

Mattorget tipser

Tilsett risnudler eller server suppen med dampet jasminris for en mer mettende variant.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.