Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Laks med vårløk og ingefær
En enkel og smakfull fiskerett der vårløk og ingefær gir laksen et asiatisk preg.
Ingredienser (4 porsjoner)
600 g laksefilet
2 bunter vårløk (ca. 200 g), i skiver
3 cm frisk ingefær, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss soyasaus
1 ss honning
2 ss nøytral olje
Salt og pepper
Eventuelt: sesamfrø til pynt
🌱 CO2e per porsjon: ~1,2 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 200°C.
2. Bland soyasaus, honning, ingefær, hvitløk og halvparten av vårløken.
3. Legg laksefiletene i en ildfast form, hell marinaden over og dryss med resten av vårløken.
4. Stek i ovnen i 12-15 minutter til fisken er gjennomstekt.
Mattorget tipser
Server med kokt ris eller nudler og dampede grønnsaker.
Velg MSC-sertifisert eller ASC-sertifisert laks.
Bruk hele vårløken, både den hvite og grønne delen.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter