Laks med vårløk og ingefær
En enkel og smakfull fiskerett der vårløk og ingefær gir laksen et asiatisk preg.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 600 g laksefilet
  • 2 bunter vårløk (ca. 200 g), i skiver
  • 3 cm frisk ingefær, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss honning
  • 2 ss nøytral olje
  • Salt og pepper
  • Eventuelt: sesamfrø til pynt

🌱 CO2e per porsjon: ~1,2 kg [?]
Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 200°C.

2. Bland soyasaus, honning, ingefær, hvitløk og halvparten av vårløken.

3. Legg laksefiletene i en ildfast form, hell marinaden over og dryss med resten av vårløken.

4. Stek i ovnen i 12-15 minutter til fisken er gjennomstekt.

Mattorget tipser
  • Server med kokt ris eller nudler og dampede grønnsaker.
  • Velg MSC-sertifisert eller ASC-sertifisert laks.
  • Bruk hele vårløken, både den hvite og grønne delen.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.