Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Langtidsstekte bifftomater
En enkel men intens smaks-opplevelse der bifftomatenes naturlige sødme fremheves gjennom langtidssteking på lav temperatur.
Ingredienser (4 porsjoner)
8 store bifftomater, delt i to
4 ss olivenolje
4 fedd hvitløk, tynne skiver
2 ss balsamicoeddik
2 ts tørkede urter (timian, oregano, rosmarin)
1 ts brunt sukker (valgfritt)
Salt og pepper
Friske urter til garnering
🌱 CO2e per porsjon: ~0,7 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 140°C.
2. Legg tomathalvdelene med snittflaten opp i en ildfast form.
3. Fordel hvitløksskiver over tomatene.
4. Bland olivenolje med balsamicoeddik og drypp over tomatene.
5. Dryss over tørkede urter, sukker, salt og pepper.
6. Stek i ovnen i 2-3 timer til tomatene er innsunkne og konsentrerte i smak.
7. Garnér med friske urter før servering.
Mattorget tipser
Server som tilbehør til grillet kjøtt eller rør dem inn i pasta.
Denne metoden er perfekt for å redde overmodne tomater.
De langtidsstekte tomatene kan oppbevares i kjøleskap i opptil 1 uke.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter