Løvetannpesto
En grønn pesto med en pikant smak fra løvetannbladene – nydelig til pasta, brød, fisk eller som dip.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 2 dl unge løvetannblader
• ½ dl solsikkekjerner eller mandler
• 1 fedd hvitløk
• 1 dl olivenolje
• 2 ss sitronsaft
• 30 g revet hard ost (valgfritt)
• Salt og pepper

🌱 CO2e per porsjon: ~0,3 kg [?]
Slik gjør du

1. Ha alle ingrediensene i en blender eller foodprocessor.

2. Kjør til en glatt pesto og smak til med salt, sitron og pepper.

3. Oppbevar i lufttett glass i kjøleskap i opptil en uke.

Mattorget tipser
  • Frys ned i isbitformer for enkel porsjonering senere.
  • Lag pesto med ville vekster for å redusere innkjøp.
  • Dropp osten for et plantebasert og lavere CO2-alternativ.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.