Løvetannsirup
En klassisk kombinasjon av søte beter, kremet geitost og honning – perfekt som forrett eller tilbehør. Oppskrift gir ca. 2 dl sirup
Ingredienser (4 porsjoner)
• 3 dl løvetannblomster (kun kronbladene)
• 5 dl vann
• 250 g sukker
• Saften av ½ sitron

🌱 CO2e per porsjon: ~0,1 kg [?]
Slik gjør du

1. Skyll og rens løvetannblomstene for grønne stilker.

2. Kok opp vann og ha i blomster. La småkoke i 15 minutter, og sil.

3. Kok opp den silte væsken med sukker og sitronsaft. La småkoke i 30–40 minutter til sirupen tykner.

4. Hell over på steriliserte flasker eller glass.

Mattorget tipser
  • Oppbevares kjølig og holder i flere måneder.
  • Høstes gratis i naturen – men plukk med måte og langt fra bilvei.
  • Bruk nedfallsfrukt som variasjon for smak i sirupen.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.