Luftige muffins med epler
Saftige og luftige muffins med friske eplestykker som smelter i munnen.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 400 g epler, i små terninger
  • 250 g hvetemel
  • 2 egg
  • 80 g smør, smeltet
  • 80 g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 120 ml melk
  • ½ ts salt

🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm ovn til 180°C. Smør muffinsformer.

2. Bland mel, bakepulver, kanel og salt i en bolle.

3. Visp sammen egg, sukker, melk og smeltet smør.

4. Bland våt og tørr ingredienser forsiktig sammen.

5. Rør inn epleterningene.

6. Fordel røren i formene og stek 18-22 min.

Mattorget tipser
  • Test med tannpirker - muffins er ferdig når den kommer ut ren.
  • Bruk lokale epler og unghøneegg for lavere miljøpåvirkning.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.