Mjødurt-sirup
En søt og smakfull sirup laget med mjødurts-blomster, perfekt som smakstilsetning i desserter, drinker eller som en spennende topping på pannekaker og is.
Ingredienser (4 personer)
• 1 liter mjødurtsblomster, løst pakket
• 5 dl vann
• 500 g sukker
• Saften fra 1 sitron

🌱 CO2e per porsjon: ~0,1 kg [?]
Slik gjør du

1. Skyll mjødurtsblomstene forsiktig i kaldt vann for å fjerne urenheter.

2. Kok opp vannet, og tilsett sukkeret. Rør til sukkeret er helt oppløst.

3. Tilsett blomstene og sitronsaften i sukkerlaken. La trekke på svak varme i 10–15 minutter uten å koke.

4. Sil blandingen gjennom et rent kjøkkenhåndkle eller en fin sil, og hell sirupen på en steril flaske.

Mattorget tipser

Sirupen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 måned og brukes til å lage forfriskende drikker ved å blande den med vann eller mineralvann.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.