Nepesalat med eple og valnøtter
En frisk og sprø råkostsalat som fremhever nepens pepperaktige smak i kombinasjon med søte epler og sprø valnøtter.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 400 g neper, skrelt og revet
  • 2 epler, i tynne skiver
  • 80 g valnøtter, grovhakket og lett ristet
  • 1 rødløk, tynt skåret
  • 2 ss frisk persille, hakket
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss eplesidereddik
  • 1 ts honning eller lønnesirup
  • Salt og pepper

🌱 CO2e per porsjon: ~0,2 kg [?]
Slik gjør du

1. Bland de revede nepene med epleskiver, rødløk og persille i en stor bolle.

2. Bland olivenolje, eddik, honning, salt og pepper til en dressing.

3. Hell dressingen over salaten og vend forsiktig.

4. Dryss de ristede valnøttene over rett før servering.

Mattorget tipser
  • For en mer mettende rett, tilsett 100 g kokt quinoa eller byggkorn.
  • Bruk lokale, sesongbaserte epler for å redusere transportutslipp.
  • Oppbevar eventuelle rester av salaten uten dressing i kjøleskapet.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.