Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Ovnsbakt grateng med fetaost
En saftig gratinrett hvor Hokkaidogresskarets naturlige søtme balanseres av salt fetaost og aromatiske urter.
Ingredienser (4 porsjoner)
1 kg Hokkaidogresskar, i skiver
200 g fetaost, smuldret
300 ml matfløte
3 fedd hvitløk, presset
2 ss olivenolje
1 ts timian
Salt og pepper
50 g revet parmesan
🌱 CO2e per porsjon: ~1,2 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 200°C.
2. Bland fløte, hvitløk og timian i en bolle.
3. Legg gresskarskiver lagvis i en smurt ildfast form.
4. Hell fløteblandingen over og dryss med fetaost.
5. Dekk med folie og stek i 45 min, fjern folien siste 15 min.
6. Dryss parmesan over og gyll i 5 min til.
Mattorget tipser
Server som tilbehør til kylling eller som vegetarmiddag med salat.
Velg lokalprodusert fløte og ost når det er tilgjengelig.
Bruk gresskarskallet til kompost.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter