Ovnsbakt kålrot med honning og rosmarin
En gyllen og karamellisert kålrotrett med honning og rosmarin som passer til både kjøtt og vegetariske måltider.
Ingredienser (4 personer)
• 500 g kålrot, skrelt og delt i staver
• 2 ss olivenolje
• 1 ss honning
• 1 ts tørket rosmarin
• Salt og pepper etter smak


🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 200 grader.

2. Vend kålrotstavene i olivenolje, honning, rosmarin, salt og pepper.

3. Fordel på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 25-30 minutter til gyllen og myk.

Mattorget tipser

Dryss over ristede nøtter eller friske urter rett før servering.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.