Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Ovnsbakt kålrot med honning og rosmarin
En gyllen og karamellisert kålrotrett med honning og rosmarin som passer til både kjøtt og vegetariske måltider.
Ingredienser (4 personer)
• 500 g kålrot, skrelt og delt i staver
• 2 ss olivenolje
• 1 ss honning
• 1 ts tørket rosmarin
• Salt og pepper etter smak
🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 200 grader.
2. Vend kålrotstavene i olivenolje, honning, rosmarin, salt og pepper.
3. Fordel på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 25-30 minutter til gyllen og myk.
Mattorget tipser
Dryss over ristede nøtter eller friske urter rett før servering.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter