Ovnsbakt kinakål med asiatisk glasur
En enkel og smakfull måte å tilberede kinakål der ovnsbaking gir den en deilig karamellisert smak. Den asiatiskinspirerte glasuren tilfører en perfekt balanse av søtt, salt og umami.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 1 kinakål (ca. 600-700 g), delt i 4 båter på langs
  • 3 ss nøytral olje (rapsolje eller solsikkeolje)
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss revet fersk ingefær
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ss risvineddik
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ss sesamfrø
  • Nykvernet sort pepper og salt

🌱 CO2e per porsjon: ~0,5 kg [?]
Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 200°C.

2. Skjær kinakålen i 4 båter på langs, men behold rotenden intakt så båtene holder seg sammen.

3. Børst kinakålbåtene lett med 1 ss olje og dryss med litt salt.

4. Legg kinakålbåtene på et stekebrett med snittflaten ned, og stek i 10 minutter.

5. Mens kinakålen stekes, lag glasuren: Bland soyasaus, lønnesirup, risvineddik, sesamolje, hvitløk og ingefær i en liten bolle.

6. Snu kinakålbåtene så snittflaten vender opp, og pensle med halvparten av glasuren.

7. Stek videre i 5 minutter, pensle deretter med resten av glasuren og dryss med sesamfrø.

8. Stek i ytterligere 5-7 minutter til kinakålen er mør og gyllen i kantene.

9. Dryss med nykvernet sort pepper før servering.

Mattorget tipser
  • Server som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk, eller som en del av et vegetarisk måltid med kokt ris.
  • For ekstra smak, dryss over hakket vårløk eller koriander før servering.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.