Ovnsbakt laks med brokkoli og sitrus
En enkel og smakfull ovnsrett der saftig laks møter sprø brokkoli, alt smaksatt med friske sitrusnoter.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 600 g laksefilet
  • 500 g brokkoli, delt i buketter
  • 2 sitroner, 1 i skiver og 1 til saft og zest
  • 3 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts tørket timian
  • Salt og pepper
  • 2 ss hakket frisk persille til pynt

🌱 CO2e per porsjon: ~1,2 kg [?]
Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 200°C.

2. Legg laksefiletene i en ildfast form og fordel brokkolibukettene rundt.

3. Bland olivenolje, hvitløk, sitronsaft, sitronzest, timian, salt og pepper i en liten bolle.

4. Hell marinaden over laksen og brokkolien, sørg for at alt blir dekket.

5. Legg sitronskiver på toppen av laksen.

6. Bak i ovnen i 18-20 minutter til laksen er gjennomstekt og brokkolien er mør.

7. Pynt med frisk persille før servering.

Mattorget tipser
  • Server med kokte poteter eller ris for et komplett måltid.
  • Velg MSC-sertifisert laks for mer bærekraftig fiske.
  • Bruk hele sitronen - skall til zest, saft til marinaden og skiver til garnering.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.