Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Ovnsbakt laks med reddiksmør
En elegant og enkel hovedrett der det krydrede reddiksmøret smelter over saftig laks og gir en unik smaksopplevelse.
Ingredienser (4 porsjoner)
600 g laksefilet
1 bunt reddiker (ca. 150 g), finhakket
100 g smør, romtemperert
1 ss finhakket gressløk
1 ts sitronsaft
1 ts sitronskall, revet
Salt og pepper
400 g asparges
1 ss olivenolje
1 sitron, i båter til servering
🌱 CO2e per porsjon: ~1,8 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 180°C.
2. Bland romtemperert smør med finhakket reddik, gressløk, sitronsaft og sitronskall.
3. Legg laksefiletene på et stekebrett med bakepapir.
4. Smak fisken til med salt og pepper, og fordel reddiksmøret på toppen.
5. Vend asparges i olivenolje og legg rundt fisken.
6. Bak i ovnen i ca. 15 minutter, til fisken er gjennomstekt.
7. Server med sitronbåter og eventuelt kokte poteter.
Mattorget tipser
Reddiksmøret kan også brukes på grillet kjøtt eller som smakstilsetning til kokte grønnsaker.
Velg MSC-sertifisert eller lokalt oppdrettet laks.
Bruk sesongbaserte grønnsaker som tilbehør for å redusere karbonavtrykket.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter