Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Ovnsbakt pasta med tomat og squash
En smakfull ovnsrett der pastaen får selskap av squash, tomater og ost. En enkel hverdagsmiddag som alle liker.
Ingredienser (4 porsjoner)
300 g pasta (penne eller fusilli)
500 g squash, i skiver
250 g cherrytomater, halvert
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, presset
1 boks (400 g) hakkede tomater
2 ss tomatpuré
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
150 g revet ost (gjerne en blanding av mozzarella og cheddar)
2 ss olivenolje
Salt og pepper
🌱 CO2e per porsjon: ~0,9 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 200°C.
2. Kok pastaen etter anvisning på pakken, men 2 minutter mindre enn angitt tid.
3. Varm olje i en stor panne og stek løk og hvitløk til løken er myk.
4. Tilsett squash og stek i 5 minutter.
5. Ha i cherrytomater, hakkede tomater, tomatpuré og krydder, og la småkoke i 5 minutter.
6. Bland den forhåndskokte pastaen med sausen i en stor ildfast form.
7. Strø ost over og bak i ovnen i 20-25 minutter til osten er gyllen.
Mattorget tipser
Tilsett spinat eller andre grønnsaker for å øke næringsinnholdet.
Velg fullkornspasta for mer fiber og lavere miljøbelastning i produksjonen.
Bruk lokalprodusert ost hvis tilgjengelig.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter