Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Ovnsbakt potetgrateng med mais
En saftig grateng hvor mais tilfører sødme og tekstur til det klassiske potetfatet.
Ingredienser (4 porsjoner)
800 g poteter, i skiver
250 g søtmais
3 dl matfløte
1 dl melk
100 g revet ost
2 fedd hvitløk, presset
Smør til formen
Salt, pepper og muskatnøtt
Frisk timian
🌱 CO2e per porsjon: ~1,1 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Smør en ildfast form og legg poteter i lag med mais.
2. Bland fløte, melk, hvitløk og krydder.
3. Hell blandingen over potetene og dryss ost på toppen.
4. Stek på 200°C i 45-50 min til gyllen.
Mattorget tipser
Dekk med folie første halvdel av steketiden for jevn tilberedning.
Bruk lokale poteter og reduser fløtemengden ved å erstatte med melk.
Spar energi ved å bruke restovarme etter steking.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter