Pærekompott med kanel og kardemomme
En varmende dessert eller tilbehør som fremhever pærenes naturlige sødme med aromatiske krydder.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 6 faste pærer, skrelt og i båter
  • 2 ss sukker
  • 1 kanelstang
  • 4 kardemommekapsler, knust
  • 1 sitron, saft
  • 2 dl vann
  • Eventuelt: vaniljeis til servering

🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Kok vann, sukker, kanel og kardemomme i en kasserolle.

2. Tilsett pærebåter og sitronsaft.

3. La småkoke under lokk i 15-20 minutter til pærene er møre.

4. Server varm eller lunken.

Mattorget tipser
  • Deilig med vaniljeis eller havregryn til frokost.
  • Bruk hele kryddere og lag større porsjoner for å spare energi.
  • Kjøp økologiske pærer når de er i sesong.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.