Pai med brennesle og ost
En fyldig og smakfull pai der brennesle gir en grønn og lett urtepreg i kombinasjon med ost og løk.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 1 paibunn (hjemmelaget eller ferdig)
• 1 liten løk, finhakket
• 2 dl forvellede brennesleblader
• 3 egg
• 2 dl melk eller plantebasert alternativ
• 150 g revet ost
• Salt og pepper

🌱 CO2e per porsjon: ~0,7 kg [?]
Slik gjør du

1. Forstek paibunnen i 10 min på 200 °C.

2. Surr løk i litt olje til myk, bland inn brennesle.

3. Visp egg, melk, ost, salt og pepper. Bland med grønnsakene.

4. Hell fyllet i formen og stek i 30–35 minutter.

Mattorget tipser
  • Server med en enkel salat eller tomatsalsa.
  • Bruk rester av ost du har i kjøleskapet.
  • Brennesle erstatter spinat – gratis og næringsrikt!
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.