Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Pannekaker med rips
Luftige pannekaker med friske, syrlige rips som gir en herlig smakskontrast.
Ingredienser (4 porsjoner)
200 g hvetemel
3 dl melk
2 egg
2 ss sukker
1 ts bakepulver
½ ts salt
150 g rips
Smør til steking
🌱 CO2e per porsjon: ~1,4 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Bland mel, bakepulver, sukker og salt i en bolle.
2. Visp sammen melk og egg, og rør inn i melblandingen til glatt røre.
3. La røren hvile i 10 minutter.
4. Varm opp smør i stekepanne på middels varme.
5. Hell røre i pannen og strø rips oppå før du snur.
6. Stek til gyllen på begge sider.
Mattorget tipser
Server med sirup eller honning. Bruk gjerne frosne rips hvis friske ikke er tilgjengelige.
Bruk lokalproduserte rips i sesong.
Bytt ut hvetemel med sammalt hvetemel for bedre næring.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter