Pannekaker med rips
Luftige pannekaker med friske, syrlige rips som gir en herlig smakskontrast.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 200 g hvetemel
  • 3 dl melk
  • 2 egg
  • 2 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 150 g rips
  • Smør til steking

🌱 CO2e per porsjon: ~1,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Bland mel, bakepulver, sukker og salt i en bolle.

2. Visp sammen melk og egg, og rør inn i melblandingen til glatt røre.

3. La røren hvile i 10 minutter.

4. Varm opp smør i stekepanne på middels varme.

5. Hell røre i pannen og strø rips oppå før du snur.

6. Stek til gyllen på begge sider.

Mattorget tipser
  • Server med sirup eller honning. Bruk gjerne frosne rips hvis friske ikke er tilgjengelige.
  • Bruk lokalproduserte rips i sesong.
  • Bytt ut hvetemel med sammalt hvetemel for bedre næring.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.