Pasta arrabbiata
En krydret og enkel pastarett med tomater og chili. Perfekt for de som liker litt varme!
Ingredienser
• 300 g penne
• 1 boks hakkede tomater
• 2 fedd hvitløk, finhakket
• 1 rød chili, finhakket (valgfritt)
• 2 ss olivenolje
• 1 ts oregano
• Salt og pepper etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,6 kg [?]
Slik gjør du

1. Kok penne etter anvisning på pakken.

2. Varm olivenolje i en panne og fres hvitløk og chili til det dufter.

3. Tilsett hakkede tomater og oregano, og la det småkoke i 10 minutter.

4. Bland sausen med den kokte penne og smak til med salt og pepper.

Mattorget tipser
  • Server med revet parmesan og fersk persille for ekstra smak.
  • Bruk lokale tomater eller tomatprodukter med lav transportkostnad, potensiell reduksjon av CO2e ~10–15%.
  • Lag større porsjoner og oppbevar restene for å redusere matsvinn.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.