Pasta Carbonara
En kremet klassiker laget med egg, parmesan og sprøstekt bacon. En smak av Italia hjemme!
Ingredienser (4 personer)
• 400 g spaghetti
• 150 g bacon, i terninger
• 2 egg
• 50 g parmesan, revet
• 1 fedd hvitløk, finhakket
• Sort pepper etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~1,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Kok spaghettien etter anvisning på pakken.

2. Stek bacon i en panne til det er sprøtt, og tilsett hvitløk mot slutten.

3. Pisk egg og parmesan sammen i en bolle.

4. Når spaghettien er ferdigkokt, bland den med bacon og fjern fra varmen.

5. Rør raskt inn egg- og osteblandingen. Varmen fra pastaen vil lage en kremet saus.

6. Smak til med sort pepper og server umiddelbart.

Mattorget tipser
  • Bruk kalkunbacon eller pancetta for variasjon.
  • Bruk lokalprodusert parmesan eller et vegansk alternativ.
  • Bruk plantebasert bacon eller røkt tofu for å redusere CO2e med ~30–40%.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.