Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Pasta Carbonara
En kremet klassiker laget med egg, parmesan og sprøstekt bacon. En smak av Italia hjemme!
Ingredienser (4 personer)
• 400 g spaghetti
• 150 g bacon, i terninger
• 2 egg
• 50 g parmesan, revet
• 1 fedd hvitløk, finhakket
• Sort pepper etter smak
🌱 CO2e per porsjon: ~1,4 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Kok spaghettien etter anvisning på pakken.
2. Stek bacon i en panne til det er sprøtt, og tilsett hvitløk mot slutten.
3. Pisk egg og parmesan sammen i en bolle.
4. Når spaghettien er ferdigkokt, bland den med bacon og fjern fra varmen.
5. Rør raskt inn egg- og osteblandingen. Varmen fra pastaen vil lage en kremet saus.
6. Smak til med sort pepper og server umiddelbart.
Mattorget tipser
Bruk kalkunbacon eller pancetta for variasjon.
Bruk lokalprodusert parmesan eller et vegansk alternativ.
Bruk plantebasert bacon eller røkt tofu for å redusere CO2e med ~30–40%.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter