Pasta med hvitløk og grønne bønner
En enkel og rask hverdagsrett der aspargesbønner og hvitløk skaper en klassisk smakskombinasjon.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 320 g pasta (penne eller spaghetti)
  • 300 g aspargesbønner, kappet i 3 cm biter
  • 4 fedd hvitløk, tynnt skåret
  • 4 ss olivenolje
  • 50 g parmesan, revet
  • Salt og pepper
  • 1 sitron, saft og skall
  • Eventuelt: chiliflak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,3 kg [?]
Slik gjør du

1. Kok pasta ifølge pakningens anvisning til den er al dente.

2. De siste 3 minuttene tilsettes aspargesbønnene i pastavannet.

3. Varm olivenolje i en stor stekepanne, stek hvitløk i 1-2 minutter til gyllen.

4. Tilsett den drenerte pastaen og bønnene til pannen.

5. Bland inn sitronskall, sitron, parmesan og krydder.

Mattorget tipser
  • Spar litt pastavann til å løsne opp sausen om nødvendig.
  • Bruk fullkornspasta for mer fiber og næringsstoffer.
  • Kjøp parmesan i blokk fremfor ferdigrevet for mindre emballasje.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.