Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Pasta med hvitløk og grønne bønner
En enkel og rask hverdagsrett der aspargesbønner og hvitløk skaper en klassisk smakskombinasjon.
Ingredienser (4 porsjoner)
320 g pasta (penne eller spaghetti)
300 g aspargesbønner, kappet i 3 cm biter
4 fedd hvitløk, tynnt skåret
4 ss olivenolje
50 g parmesan, revet
Salt og pepper
1 sitron, saft og skall
Eventuelt: chiliflak
🌱 CO2e per porsjon: ~0,3 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Kok pasta ifølge pakningens anvisning til den er al dente.
2. De siste 3 minuttene tilsettes aspargesbønnene i pastavannet.
3. Varm olivenolje i en stor stekepanne, stek hvitløk i 1-2 minutter til gyllen.
4. Tilsett den drenerte pastaen og bønnene til pannen.
5. Bland inn sitronskall, sitron, parmesan og krydder.
Mattorget tipser
Spar litt pastavann til å løsne opp sausen om nødvendig.
Bruk fullkornspasta for mer fiber og næringsstoffer.
Kjøp parmesan i blokk fremfor ferdigrevet for mindre emballasje.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter