Pasta med reker og blåskjell
En smakfull og elegant rett med blåskjell, reker og hvitvinssaus. Perfekt for en spesiell anledning eller som hverdagsluksus!
Ingredienser (4 porsjoner)
• 300 g spaghetti
• 300 g blåskjell
• 200 g reker (kokte og skrelte)
• 2 fedd hvitløk, finhakket
• 2 dl hvitvin
• 2 ss olivenolje
• Fersk persille til pynt

🌱 CO2e per porsjon: ~0,3 kg [?]
Slik gjør du

1. Kok spaghetti etter anvisning på pakken.

2. Varm olivenolje i en stor panne, og fres hvitløk til den dufter.

3. Tilsett blåskjell og hvitvin. Dekk til og la det småkoke til blåskjellene åpner seg (ca. 5 minutter).

4. Bland inn rekene og spaghetti. Topp med persille før servering.

Mattorget tipser
  • Velg bærekraftig sertifisert sjømat som MSC-merket blåskjell og reker.
  • Bytt ut hvitvin med grønnsaksbuljong for en alkoholfri og mer miljøvennlig saus. Potensiell reduksjon av CO2e~20–30%.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.