Pasta med rucola og sitron
En frisk og enkel pastrett som fremhever den kraftige smaken av rucola, kombinert med sitronens syrlighet og parmesan.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 400 g pasta (f.eks. spaghetti eller linguine)
  • 100 g rucola
  • 60 g parmesan, revet
  • 2 sitroner (saft og zest)
  • 4 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • Salt og pepper
  • Eventuelt: chilipepper

🌱 CO2e per porsjon: ~1,2 kg [?]
Slik gjør du

1. Kok pasta i lettsaltet vann til al dente.

2. Mens pastaen kokes, fres hvitløk forsiktig i olje.

3. Behold litt pastavann.

4. Bland pasta med olje, sitronzest, sitronsaft, parmesan.

5. Vend forsiktig inn rucola like før servering.

6. Smak til med salt, pepper og evt. chilipepper.

Mattorget tipser
  • La rucolaen beholde sin sprøhet ved å tilsette den til slutt.
  • Bruk sesongbaserte, lokale ingredienser når det er mulig.
  • Velg fullkornpasta for økt næringverdi.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.