Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Pasta med rucola og sitron
En frisk og enkel pastrett som fremhever den kraftige smaken av rucola, kombinert med sitronens syrlighet og parmesan.
Ingredienser (4 porsjoner)
400 g pasta (f.eks. spaghetti eller linguine)
100 g rucola
60 g parmesan, revet
2 sitroner (saft og zest)
4 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, hakket
Salt og pepper
Eventuelt: chilipepper
🌱 CO2e per porsjon: ~1,2 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Kok pasta i lettsaltet vann til al dente.
2. Mens pastaen kokes, fres hvitløk forsiktig i olje.
3. Behold litt pastavann.
4. Bland pasta med olje, sitronzest, sitronsaft, parmesan.
5. Vend forsiktig inn rucola like før servering.
6. Smak til med salt, pepper og evt. chilipepper.
Mattorget tipser
La rucolaen beholde sin sprøhet ved å tilsette den til slutt.
Bruk sesongbaserte, lokale ingredienser når det er mulig.
Velg fullkornpasta for økt næringverdi.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter