Pasta med skogens gull
En enkel og elegant pastarett der kantarellens unike smak får skinne. Perfekt til en hyggelig middag.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 400 g pasta (penne eller tagliatelle)
  • 250 g kantarell, i biter
  • 3 ss olivenolje
  • 1 løk, skåret i tynne skiver
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 1 dl hvitvin (valgfritt)
  • 2 ss frisk persille, hakket
  • Salt og pepper
  • Revet parmesan til servering

🌱 CO2e per porsjon: ~0,5 kg [?]
Slik gjør du

1. Kok pasta etter anvisning på pakken.

2. Stek kantarell i olje på høy varme i 4-5 min.

3. Tilsett løk og hvitløk, stek 2 min til.

4. Hell i hvitvin og la koke inn.

5. Bland inn den varme pastaen og persille.

6. Smak til med salt og pepper.

Mattorget tipser
  • Spar litt pastavann til å løse opp sausen om nødvendig.
  • Velg fullkornspasta for mer fiber.
  • Bruk hvitvin som er åpnet tidligere i stedet for å åpne ny flaske.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.