Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Pasta med steinsopp og hvitløk
En klassisk og smakfull pastrett der steinsopp er hovedrolleinnehaver sammen med hvitløk og ferske urter.
Ingredienser (4 porsjoner)
320 g pasta (helst penne eller rigatoni)
300 g fersk steinsopp, skåret i skiver
4 hvitløksfedd, finhakket
3 ss olivenolje
100 ml hvitvin (valgfritt)
2 ss fersk persille, hakket
Salt og pepper
Eventuelt: parmesan til servering
🌱 CO2e per porsjon: ~0,2 kg
[
?
]
Slik gjør du
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
2. Varm oljen i en stor stekepanne og stek steinsoppen på høy varme i 4-5 min.
3. Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt til.
4. Hell i hvitvin og la det koke inn.
5. Bland inn den varme pastaen og persille.
6. Smak til med salt og pepper.
Mattorget tipser
Server med fersk parmesan og et glass hvitvin.
Bruk pasta laget av durumhvete og kjøp steinsopp lokalt når det er sesong.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter