Pasta med steinsopp og hvitløk
En klassisk og smakfull pastrett der steinsopp er hovedrolleinnehaver sammen med hvitløk og ferske urter.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 320 g pasta (helst penne eller rigatoni)
  • 300 g fersk steinsopp, skåret i skiver
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 3 ss olivenolje
  • 100 ml hvitvin (valgfritt)
  • 2 ss fersk persille, hakket
  • Salt og pepper
  • Eventuelt: parmesan til servering

🌱 CO2e per porsjon: ~0,2 kg [?]
Slik gjør du

  1. Kok pastaen etter anvisning på pakken.

2. Varm oljen i en stor stekepanne og stek steinsoppen på høy varme i 4-5 min.

3. Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt til.

4. Hell i hvitvin og la det koke inn.

5. Bland inn den varme pastaen og persille.

6. Smak til med salt og pepper.

Mattorget tipser
  • Server med fersk parmesan og et glass hvitvin.
  • Bruk pasta laget av durumhvete og kjøp steinsopp lokalt når det er sesong.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.