Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Pasta med sukkererter og parmesan
En enkel pastarett hvor søte sukkererter og salt parmesan skaper en perfekt balanse.
Ingredienser (4 porsjoner)
300 g pasta (penne eller farfalle)
250 g sukkererter
100 g parmesan, revet
3 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, hakket
Salt og pepper
Sitronzest fra ½ sitron
🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
2. Varm olivenolje i stor panne og stek hvitløk i 1 min.
3. Tilsett sukkererter og stek i 3-4 min til sprø-møre.
4. Bland inn den varme pastaen med litt pastavann.
5. Rør inn parmesan og sitronzest, smak til.
Mattorget tipser
Spar litt pastavann for å få kremete konsistens.
Bruk pasta laget av durum fra Europa.
Velg økologisk sitron.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter