Pasta med sukkererter og parmesan
En enkel pastarett hvor søte sukkererter og salt parmesan skaper en perfekt balanse.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 300 g pasta (penne eller farfalle)
  • 250 g sukkererter
  • 100 g parmesan, revet
  • 3 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • Salt og pepper
  • Sitronzest fra ½ sitron

🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Kok pasta etter anvisning på pakken.

2. Varm olivenolje i stor panne og stek hvitløk i 1 min.

3. Tilsett sukkererter og stek i 3-4 min til sprø-møre.

4. Bland inn den varme pastaen med litt pastavann.

5. Rør inn parmesan og sitronzest, smak til.

Mattorget tipser
  • Spar litt pastavann for å få kremete konsistens.
  • Bruk pasta laget av durum fra Europa.
  • Velg økologisk sitron.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.