Pesto
En klassisk italiensk pesto som er perfekt til pasta, salater eller som saus. Enkel å lage og full av smak!
Ingredienser (4 porsjoner)
• 50 g fersk basilikum
• 30 g pinjekjerner
• 1 fedd hvitløk
• 50 g parmesan, revet
• 1 dl olivenolje
• Salt og pepper etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,6 kg [?]
Slik gjør du

1. Ha basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i en foodprocessor.

2. Kjør til det er en jevn blanding, og tilsett olivenoljen gradvis mens maskinen går.

3. Smak til med salt og pepper.

Mattorget tipser
  • Pesto kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil en uke. Topp med litt olivenolje for å unngå at den oksiderer.
  • Bytt ut pinjekjerner: Bruk lokale nøtter som mandler, solsikkefrø eller valnøtter som har et lavere transportavtrykk.
  • Velg lokalprodusert ost: Bruk ost fra lokale produsenter, eller erstatt parmesan med næringsgjær for et vegansk alternativ.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.