Pestopasta med kylling
En enkel og smakfull pastarett med kremet pesto og saftig kylling.
Ingredienser
• 300 g fusilli eller penne
• 2 kyllingfileter, i strimler
• 3 ss grønn pesto
• 2 ss matfløte (valgfritt)
• Revet parmesan til servering

🌱 CO2e per porsjon: ~1,2 kg [?]
Slik gjør du

1. Kok pastaen etter anvisning på pakken.

2. Stek kyllingen til den er gjennomstekt.

3. Bland pastaen med pesto og matfløte i en stor bolle.

4. Rør inn kyllingen og topp med parmesan før servering.

Mattorget tipser
• Bytt kylling med tofu, grillet grønnsaker som squash eller aubergine for reduksjon av CO2e med ~30–40%.
• Lag hjemmelaget pesto med lokale urter og nøtter som mandler i stedet for pinjekjerner.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.