Potetmos med vårløk og smør
En oppgradert versjon av klassisk potetmos der vårløk gir friskhet og farge.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 1 kg poteter, skrelt og i biter
  • 1 bunt vårløk (ca. 100 g), finhakket
  • 50 g smør
  • 1 dl melk
  • Salt og pepper
  • Eventuelt: revet muskatnøtt

🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 15-20 minutter.

2. Hell av vannet og la potetene dampe av seg litt fuktighet.

3. Varm melken og halvparten av smøret i en liten kjele.

4. Mos potetene med en potetmoser, rør inn den varme melkeblandingen.

5. Vend inn vårløk, resten av smøret og smak til med salt, pepper og eventuelt muskat.

Mattorget tipser
  • Server til kjøtt, fisk eller som selvstendig rett med en salat.
  • Velg økologiske poteter som krever mindre sprøytemidler.
  • Bruk lokalproduserte meieriprodukter med kortere transport.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.