Ramsløkspesto
En kraftig og aromatisk pesto laget med frisk ramsløk – perfekt til pasta, salater, fisk eller som pålegg på brød.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 2 store never frisk ramsløk
• 50 g solsikkekjerner eller mandler
• 1 fedd hvitløk
• 1 dl olivenolje
• 30 g parmesan (valgfritt)
• 1 ss sitronsaft
• Salt og pepper etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,3 kg [?]
Slik gjør du

1. Skyll ramsløken godt og grovhakk den.

2. Ha alle ingredienser i en foodprocessor og kjør til en jevn blanding.

3. Smak til med salt, sitron og pepper.

Mattorget tipser
  • Pestoen kan oppbevares i kjøleskap i opptil en uke. Topp med litt olje for bedre holdbarhet.
  • Høstes i sesong og er et godt alternativ til importert hvitløk og basilikum.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.