Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Rask wok med kylling og brokkoli
En hurtig og smakfull wokrett der mør kylling og sprø brokkoli vendes sammen i en aromatisk saus.
Ingredienser (4 porsjoner)
400 g kyllingfilet, i strimler
500 g brokkoli, delt i små buketter
2 gulrøtter, i tynne strimler
1 rød paprika, i strimler
3 ss soyasaus
1 ss østerssaus
1 ss ingefær, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss nøytral olje til steking
1 ts sesamfrø til pynt
🌱 CO2e per porsjon: ~1.0 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Varm oljen i en wok eller stor stekepanne på høy varme.
2. Stek kyllingstrimlene i 3-4 minutter til de er gylne. Ta dem ut av pannen.
3. Tilsett brokkoli, gulrøtter og paprika i woken og stek i 4-5 minutter.
4. Tilsett hvitløk og ingefær og stek i 1 minutt til.
5. Ha kyllingen tilbake i woken sammen med soyasaus og østerssaus.
6. Vend alt godt sammen og la det surre i 2 minutter til sausen tykner litt.
7. Strø over sesamfrø før servering.
Mattorget tipser
Server med kokt ris eller nudler. For en vegetarisk variant, bytt ut kylling med tofu eller sopp.
Bruk økologisk kylling eller plantebasert proteinprodukt for å redusere klimaavtrykket.
Tilbered med sesongbaserte grønnsaker for å redusere transportutslipp.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter