Rask wok med kylling og brokkoli
En hurtig og smakfull wokrett der mør kylling og sprø brokkoli vendes sammen i en aromatisk saus.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 400 g kyllingfilet, i strimler
  • 500 g brokkoli, delt i små buketter
  • 2 gulrøtter, i tynne strimler
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss østerssaus
  • 1 ss ingefær, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts sesamfrø til pynt

🌱 CO2e per porsjon: ~1.0 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm oljen i en wok eller stor stekepanne på høy varme.

2. Stek kyllingstrimlene i 3-4 minutter til de er gylne. Ta dem ut av pannen.

3. Tilsett brokkoli, gulrøtter og paprika i woken og stek i 4-5 minutter.

4. Tilsett hvitløk og ingefær og stek i 1 minutt til.

5. Ha kyllingen tilbake i woken sammen med soyasaus og østerssaus.

6. Vend alt godt sammen og la det surre i 2 minutter til sausen tykner litt.

7. Strø over sesamfrø før servering.

Mattorget tipser
  • Server med kokt ris eller nudler. For en vegetarisk variant, bytt ut kylling med tofu eller sopp.
  • Bruk økologisk kylling eller plantebasert proteinprodukt for å redusere klimaavtrykket.
  • Tilbered med sesongbaserte grønnsaker for å redusere transportutslipp.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.