Risotto med steinsopp og urter
En kremet og aromatisk risotto der steinsopp gir dybde og umami til den klassiske rettens.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 300 g arborio ris
  • 400 g steinsopp, skåret i biter
  • 1 løk, finhakket
  • 1 liter varm grønnsaksbuljong
  • 150 ml hvitvin
  • 3 ss smør
  • 2 ss frisk timian
  • 50 g parmesan, revet
  • Salt og pepper

🌱 CO2e per porsjon: ~0,6 kg [?]
Slik gjør du

1. Stek steinsopp i 1 ss smør til gyllen. Sett til side.

2. Stek løk i resten av smøret til myk.

3. Tilsett ris og stek i 2 min til glassaktig.

4. Hell i hvitvin og rør til absorbert.

5. Tilsett buljong litt om gangen mens du rører, ca 20 min.

6. Rør inn steinsopp, timian og parmesan.

Mattorget tipser
  • Rør jevnlig for best konsistens. Server umiddelbart.
  • Bruk hjemmelaget grønnsaksbuljong av skrell og grønnsaksrester.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.