Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Risotto med steinsopp og urter
En kremet og aromatisk risotto der steinsopp gir dybde og umami til den klassiske rettens.
Ingredienser (4 porsjoner)
300 g arborio ris
400 g steinsopp, skåret i biter
1 løk, finhakket
1 liter varm grønnsaksbuljong
150 ml hvitvin
3 ss smør
2 ss frisk timian
50 g parmesan, revet
Salt og pepper
🌱 CO2e per porsjon: ~0,6 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Stek steinsopp i 1 ss smør til gyllen. Sett til side.
2. Stek løk i resten av smøret til myk.
3. Tilsett ris og stek i 2 min til glassaktig.
4. Hell i hvitvin og rør til absorbert.
5. Tilsett buljong litt om gangen mens du rører, ca 20 min.
6. Rør inn steinsopp, timian og parmesan.
Mattorget tipser
Rør jevnlig for best konsistens. Server umiddelbart.
Bruk hjemmelaget grønnsaksbuljong av skrell og grønnsaksrester.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter