Rotgrønnsaksgrateng med neper
En varmende, kremete grateng der neper spiller hovedrollen sammen med andre rotgrønnsaker i en perfekt høst- eller vinterrett.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 400 g neper, skrelt og tynt skåret
  • 300 g poteter, skrelt og tynt skåret
  • 200 g gulrøtter, skrelt og tynt skåret
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 3 dl melk eller plantemelk
  • 1 dl fløte eller havrefløte
  • 100 g revet ost
  • 1 ts tørket timian
  • Salt og pepper
  • 1 ss olivenolje

🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 200°C. Smør en ildfast form.

2. Varm olje i en panne og surr løk og hvitløk til det er mykt.

3. Legg rotgrønnsakene i lag i formen, strø over løkblandingen mellom lagene.

4. Bland melk og fløte, krydre med salt, pepper og timian, og hell over grønnsakene.

5. Dekk med folie og stek i 40 minutter. Fjern folien, strø over ost og stek videre i 15-20 minutter til osten er gyllen.

Mattorget tipser
  • La gratengen hvile i 10 minutter før servering for at smakene skal sette seg.
  • Bruk sesongens rotgrønnsaker og restefløte fra kjøleskapet.
  • Oppbevar rester i kjøleskap og varm opp dagen etter for en enda mer smaksrik rett.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.