Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Rucola-pesto
En moderne vri på klassisk pesto, med den kraftige og litt skarpe smaken av rucola som hovedingrediens.
Ingredienser (4 porsjoner)
150 g rucola
50 g parmesan, revet
50 g pinjekjerner
3 fedd hvitløk
120 ml olivenolje
Salt og pepper
Evt: sitron
🌱 CO2e per porsjon: ~1,5 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Rist pinjekjerner lett i tørr panne.
2. Bland rucola, pinjekjerner, hvitløk i matprosessor.
3. Tilsett gradvis olje mens du prosesserer.
4. Rør inn revet parmesan.
5. Smak til med salt, pepper og evt. sitron.
6. Oppbevar i tett glass i kjøleskap.
Mattorget tipser
Kan brukes som pålegg, pastasaus eller marinering.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter