Rucola-pesto
En moderne vri på klassisk pesto, med den kraftige og litt skarpe smaken av rucola som hovedingrediens.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 150 g rucola
  • 50 g parmesan, revet
  • 50 g pinjekjerner
  • 3 fedd hvitløk
  • 120 ml olivenolje
  • Salt og pepper
  • Evt: sitron

🌱 CO2e per porsjon: ~1,5 kg [?]
Slik gjør du

1. Rist pinjekjerner lett i tørr panne.

2. Bland rucola, pinjekjerner, hvitløk i matprosessor.

3. Tilsett gradvis olje mens du prosesserer.

4. Rør inn revet parmesan.

5. Smak til med salt, pepper og evt. sitron.

6. Oppbevar i tett glass i kjøleskap.

Mattorget tipser

Kan brukes som pålegg, pastasaus eller marinering.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.