Saft med hvite blomster
Hjemmelaget hylleblomstsirup som kan fortynnes med vann eller brukes i cocktails og desserter.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 15 store hylleblomstklaser
  • 800 g sukker
  • 8 dl vann
  • 2 sitroner (saft og skall)
  • 1 ts sitronsyre

🌱 CO2e per porsjon: ~0,12 kg [?]
Slik gjør du

1. Kok opp vann og sukker til sukker er oppløst.

2. Ta av platen og tilsett sitronsaft, sitronskall og sitronsyre.

3. Legg i hylleblomstene og la trekke i 24 timer.

4. Sil av blomstene og hell saften på rene flasker.

Mattorget tipser
  • Oppbevares kaldt i 2-3 måneder. Frys i isbitformer for lang oppbevaring.
  • Gjenbruk glassflaske til oppbevaring.
  • Høst hylleblomster på solrike dager for best smak.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.