Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Saft med hvite blomster
Hjemmelaget hylleblomstsirup som kan fortynnes med vann eller brukes i cocktails og desserter.
Ingredienser (4 porsjoner)
15 store hylleblomstklaser
800 g sukker
8 dl vann
2 sitroner (saft og skall)
1 ts sitronsyre
🌱 CO2e per porsjon: ~0,12 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Kok opp vann og sukker til sukker er oppløst.
2. Ta av platen og tilsett sitronsaft, sitronskall og sitronsyre.
3. Legg i hylleblomstene og la trekke i 24 timer.
4. Sil av blomstene og hell saften på rene flasker.
Mattorget tipser
Oppbevares kaldt i 2-3 måneder. Frys i isbitformer for lang oppbevaring.
Gjenbruk glassflaske til oppbevaring.
Høst hylleblomster på solrike dager for best smak.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter