Saftig kake med sure bær
En myk og saftig kake der de sure stikkelsbærene gir en deilig kontrast til den søte kakedeigen.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 200 g stikkelsbær
  • 150 g mel
  • 100 g sukker
  • 80 g smør, smeltet
  • 2 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl melk
  • 1 ts vaniljeekstrakt

🌱 CO2e per porsjon: ~0,5 kg [?]
Slik gjør du

1, Forvarm ovnen til 180°C. Smør en liten kakeform.

2. Bland mel, sukker og bakepulver i en bolle.

3. Pisk sammen egg, melk, smeltet smør og vanilje.

4. Bland våt og tørr ingredienser forsiktig sammen.

5. Vend inn stikkelsbærene og hell deigen i formen.

6. Bak i 35-40 minutter til kaken er gyllen.

Mattorget tipser
  • Dryss litt sukker på toppen før baking for ekstra sprø overflate.
  • Bruk økologiske egg og mel.
  • Kaken holder seg saftig i 3-4 dager.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.