Saftige muffins med bringebær
Myke og saftige muffins med friske bringebær som spretter i munnen.
Ingredienser (4 porsjoner - 8 muffins)
  • 250 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 1 egg
  • 200 ml melk
  • 60 ml nøytral olje
  • 150 g bringebær
  • 1 ts vanilje

🌱 CO2e per porsjon: ~0,6 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm ovnen til 200°C. Fett muffinsformer.

2. Bland tørre ingredienser i en stor bolle.

3. Visp sammen våte ingredienser i en annen bolle.

4. Bland våt og tørr blanding raskt, tilsett bringebærene.

5. Fordel i former og bak i 18-20 minutter.

Mattorget tipser
  • Rull bringebærene i litt mel før tilsetting for å hindre at de synker.
  • Bruk rapsolje eller solsikkeolje fremfor palmeolje.
  • Bak flere om gangen og frys inn for senere bruk.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.