Salat med rips og fetaost
En frisk og fargerik salat med søte beter, saftige appelsiner og sprø granateplekjerner.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 200 g blandet salat (ruccola, spinat, persillerot)
  • 150 g rips
  • 150 g fetaost, smuldret
  • 50 g gressløk, finhakket
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ts honning
  • Salt og pepper

🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Vask og tørk salaten.

2. Bland olivenolje, balsamicoeddik og honning til dressing.

3. Legg salat på tallerkener.

4. Strø over rips, fetaost og gressløk.

5. Drypp dressing over og krydre med salt og pepper.

Mattorget tipser
  • La salaten stå 5 minutter før servering så smakene blandes.
  • Velg økologisk salat og lokalprodusert fetaost.
  • Dyrk egen gressløk på vinduskarmen.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.