Sellerirotgrateng med ost
En fyldig grateng med sellerirot og ost, perfekt som en mettende siderett eller vegetarmiddag.
Ingredienser (4 personer)
• 500 g sellerirot, skrelt og skåret i tynne skiver
• 2 dl matfløte
• 1 dl melk
• 100 g revet ost (for eksempel cheddar eller parmesan)
• 1 fedd hvitløk, finhakket
• Salt og pepper etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 200 grader.

2. Smør en ildfast form og legg sellerirotskivene lagvis i formen.

3. Bland sammen fløte, melk, hvitløk, salt og pepper, og hell over selleriroten.

4. Dryss revet ost på toppen og stek i ovnen i ca. 40 minutter til gratengen er gyllen og gjennomstekt.

Mattorget tipser

Tilsett et dryss med tørket timian eller rosmarin for ekstra smak.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.