Shakshuka (egg i tomatsaus)
En smakfull rett med egg posjert i en krydret tomatsaus. Perfekt til frokost eller brunch.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 4 egg
• 1 løk, finhakket
• 2 fedd hvitløk, finhakket
• 1 boks hakkede tomater
• 1 ts paprikapulver
• 1 ts spisskummen
• 1 ss olivenolje
• Salt og pepper etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,6 kg [?]
Slik gjør du

1. Fres løk og hvitløk i en panne til de er myke.

2. Tilsett krydder og hakkede tomater, og la det småkoke i 10 minutter.

3. Lag små fordypninger i sausen og knekk et egg i hver fordypning.

4. Dekk til og la det småkoke til eggehvitene er faste.

Mattorget tipser

Server med brød for å dyppe i sausen.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.