En sprø og smakfull terte hvor sjalottløkens sødme møter den kremete og litt syrlige chevren. Perfekt som forrett, lunsj eller en lett middag med salat ved siden av.
Ingredienser (4 porsjoner) • 1 plate butterdeig (ca. 250 g), tint • 300 g sjalottløk, skrelt og delt i skiver • 1 ss smør • 1 ss olivenolje • 1 ts sukker • 1 ss balsamicoeddik • 100 g chevre (hvit geitost), smuldret
2. Smelt smør og olje i en panne. Stek sjalottløk på lav varme i ca. 10 minutter til den er myk. Tilsett sukker og balsamico, og la det surre i ytterligere 5 minutter.
3. Kjevle ut butterdeigen lett og legg den på et bakepapirkledd stekebrett.
4. Fordel sjalottløken over butterdeigen, men la det være ca. 2 cm kant rundt.
5. Dryss over chevre og timian. Brett inn kantene og pensle dem med egg.
6. Stek i ovnen i ca. 20 minutter til terten er gyllen og sprø.
7. Server lun, gjerne med en grønn salat.
Mattorget tipser
Bytt ut chevre med fetaost eller blåmuggost for en annen smak.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.