Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Sommersalat med kirsebær og feta
En lett og fargerik salat som kombinerer søte kirsebær med salt feta og sprø grønnsaker.
Ingredienser (4 porsjoner)
300 g ferske kirsebær, utsteinet og halverte
150 g feta, i terninger
4 håndfuller blandede salat
1 agurk, i skiver
2 ss olivenolj
1 ss balsamicoeddik
1 håndkull hasselnøtter, grovhakket
Salt og pepper
🌱 CO2e per porsjon: ~0,6 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Bland kirsebær, fetaost, salat og agurk i en stor bolle.
2. Pisk sammen olje og eddik til dressing.
3. Hell dressingen over salaten og bland forsiktig.
4. Topp med hakkede nøtter før servering.
Mattorget tipser
La salaten stå 10 minutter før servering for at smakene skal blande seg.
Kjøp norske kirsebær i sesong.
Bruk glass til oppbevaring i stedet for plastikk.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter