Sommersalat med kirsebær og feta
En lett og fargerik salat som kombinerer søte kirsebær med salt feta og sprø grønnsaker.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 300 g ferske kirsebær, utsteinet og halverte
  • 150 g feta, i terninger
  • 4 håndfuller blandede salat
  • 1 agurk, i skiver
  • 2 ss olivenolj
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 håndkull hasselnøtter, grovhakket
  • Salt og pepper

🌱 CO2e per porsjon: ~0,6 kg [?]
Slik gjør du

1. Bland kirsebær, fetaost, salat og agurk i en stor bolle.

2. Pisk sammen olje og eddik til dressing.

3. Hell dressingen over salaten og bland forsiktig.

4. Topp med hakkede nøtter før servering.

Mattorget tipser
  • La salaten stå 10 minutter før servering for at smakene skal blande seg.
  • Kjøp norske kirsebær i sesong.
  • Bruk glass til oppbevaring i stedet for plastikk.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.